Tre nya miljoner till föreningar när Föreningslyftet fortsätter tre år till

Föreningslyftet ger föreningar i kommunen möjlighet att söka pengar till insatser som är framåtsyftande och nyskapande och som är öppna och tillgängliga för alla kommuninvånare och besökare. Två av de föreningar som har fått stöd perioden 2013–2015 är Alunda Sportklubb, som utvecklat en friidrottsanläggning tillgänglig för alla, och Gimo IF Skidklubb, som arbetar för att skapa en konstsnöanläggning som garanterar skidspår oavsett snöfall eller ej.

– Det är jättekul att satsningen i Föreningslyftet fortsätter. Det betyder att fler föreningar får möjlighet att förnya sig och det gynnar hela kommunen som plats att leva på, besöka och etablera sig i, säger Lena Hellström, chef på Kultur & Fritidsförvaltningen som administrerar Föreningslyftet.

Föreningarna kan börja söka stöd från januari 2016. Ansökningshandlingar kommer att finnas på kommunens webbplats.

För mer information kontakta:
Lena Hellström, chef Kultur & Fritidsförvaltningen, mobil 072-578 61 20.

Bakgrund

Förlängningen av Föreningslyftet är möjlig genom ett beslut av styrgruppen för Mervärdesprogrammet. För mer information om Mervärdesprogrammet, besök kommunens webbplats osthammar.se